Op 3 januari 2024 startte de vierdaagse wandelgroep in Hellendoorn met de wekelijkse wandeltrainingen op woensdag. De bestaande wandelgroep (ruim 37) werd uitgebreid met liefst 8 nieuwe leden. 

Op de eerste dag werd één en ander over de wandeltochten uitgelegd. Je krijgt een mail toegezonden waarin staat vermeld waar de start is voor de eerstvolgende wandeltocht. Na de koffie in Sporthal "De Voordam" zijn we begonnen met de eerste kilometers. Er zullen nog vele kilometers volgen. Globaal werd er zo’n 650 km in de wijde omgeving van Hellendoorn gelopen.

De startplaatsen waren o.a. in Rijssen, Holten, Raalte, Den Ham, Ommen, Wierden, Oldenzaal, Dedemsvaart, Haarle, Mariënheem, Heeten en tot slot Luttenberg.

De afstanden gingen per kilometer omhoog. Op de eerste dag begonnen wij met 15 km en daarna 16,17,18,19,20 enzovoort tot we net iets over de 30 km kwamen. Maar dan is het ook al eind MEI.

Wanneer het schema aangeeft dat we 20 km en meer lopen zorgen wij van Wandelsport Haarle dat ergens tussen de 10 en 15 km een rustpunt wordt gehouden. Dat rustpunt is meestal in een restaurant. Waar wij in goed overleg (indien) mogelijk ons eigen meegebrachte broodje mogen opeten. Soms is dat niet mogelijk het is niet anders.

De wandelroutes worden uitgezet door leden van de wandelgroep zelf en zorgen ook voor de rustpunten en zijn tevens groepsleider op de dag van de wandeltocht.

Iedere deelnemer krijgt op tijd het wandelschema voor de komende twee maand in zijn mailbox.

De sfeer in deze wandelgroep wordt door eenieder zeer positief ervaren, gezien de opkomst bij iedere wandeltocht. Of het nu nat, warm of koud is.

Niet iedereen traint voor een vierdaagse. Er zijn ook leden bij die elders gaan lopen of hebben gelopen. Bijvoorbeeld de vierdaagse van Alkmaar, Diever, Heuveltocht in Limburg en de overige leden doen het voor hun Conditie.   Acht personen gaan wel naar de vierdaagse van Nijmegen.

Op woensdag 8 januari 2025, starten wij weer met onze vierdaagse trainingen.